Back to All Events

EN LITEN RESA SÖDERÖVER – BESÖK PÅ ÄNGDALA TRÄDGÅRD OCH KARNAGÅRDEN

ÄNGDALA TRÄDGÅRD: I en lummig oas på Lilla Hammars näs intill Höllviken, ligger Ängdala Trädgård med havet som granne. Trädgård och hus är från 1800-talet och trädgården är under restaurering. Men redan nu är det en ljuvlig plats med en fantastik trädgård som bland annat innehåller tulpanträd, gammeldags växter, ett 20-tal rossorter och en buxbomsparterr. Ett krydd- och örtland är under anläggning. Det finns också en butik med härproducerade produkter.  Vi vistas här kl. 9.30-11.30. 

LUNCH ingår i priset och kommer att avnjutas i form av en söndagsbrunch med en doft av Italien på Idala Gård

KARNAGÅRDEN: Efter lunch åker vi vidare till Karnagården. En gång i tiden var detta en prisbelönt trädgård med buxboms- och ligusterkantade grusgångar, fruktträd, paradrabatter och ett murat stenkapell. Trädgården anlades ursprungligen under förra sekelskiftet men har legat i träda mer eller mindre de senaste 40 åren. Omfattande renovering har gjorts för att återta dess ursprungliga prakt. Det finns omkring 100 olika träd och buskar, 250-300 olika perenner och lökar. Växthus och även en damm har skapats för att ge liv åt en större biologisk mångfald. Trädgården består av flera olika ”rum”. Av de dryga 6000 kvm återstår endast några få delar som inte är helt återställda. Överskott av plantor kan finnas till försäljning. 

Besöket på Karnagårnden är planerat till kl 13.30-.16.30. En del guidning, men också stund på egen hand, och för medhavd fika.

  • Plats: Avresa med buss från Malmö. Påstigningsplats meddelas senare. Ängdala trädgård, Östra Halörsvägen 189, 239 91 Höllviken. Karnagården, Mellanköpingevägen 114, 231 91 Trelleborg. 
  • Pris: 350 kr för medlemmar. Övriga 450 kr och i mån av plats. I priset ingår bussresa, lunch och inträdesavgift.
  • Anmälan mm: Anmälan senast 5 maj. Skicka intresseanmälan till anmalan@slottstradgarden.se med namn och telefonnummer. OBS! Deltagarantalet är begränsat!