Back to All Events

JOHN TAYLOR SENSOMMARHÖSTGUIDAR I SLOTTSTRÄDGÅRDEN OCH PETER KORNS FAVORITER I TEMATRÄDGÅRDEN TORRT & FRODIGT

  • Plantskolan &/ ängen Malmöhusvägen 8 Malmö, Skåne län, 21118 Sweden (map)

Vänföreningen erbjuder denna kväll visningar i Slottsträdgården av två av Malmös stora trädgårds- ochväxtexperter.

SOMMARHÖSTGUIDNING: September kan vara sensommar men även höst. Hur som helst brukar växtligheten i Slottsträdgården vara prunkande vid denna tid och många frågar sig vad det är för skönheter de egentligen ser i rabatterna. Trädgårdsmästare John Taylor tar dig med på en tur i trädgården och berättar om det och annat.

PETER KORNS FAVORITER: Peters Korns tematrädgård Torrt & frodigt i Slottsträdgården innehåller ett udda och rikt växtmaterial. Varhelst du tittar, finns det växter, men det kan vara svårt att veta vad det är eftersom mycket är egeninsamlat växtmaterial. Peter gör oss uppmärksamma på små skönheter vi själva kan ha svårt att upptäcka och berättar om sina favoriter just nu. Peter Korn är speciellt känd för sin trädgård i Eskilsby/Landvetter utanför Göteborg, där han under flera år odlat många udda växter på ett icke konventionellt sätt. Peter har bl a också anlagt tematrädgården Torrt & frodigt i Slottsträdgården. Utöver trädgårdsanläggning håller han också föredrag både i Sverige och utomlands. I början av året kommer Peter att vara på föredragsturné i Kanada och till hösten blir det nordöstra Amerika. Peters hemsida

John guidar kl. 17.30-18.30 och Peter visar oss sina favoriter kl. 18.30-19.30

  • Var: Samling vid plantskolan.
  • Pris: Pris: Gratis, endast medlemmar.
  • Anmälan mm: Anmälningstid 1 augusti – 6 september. Max 20 personer. Skicka intresseanmälan till anmalan@slottstradgarden.se med namn och telefonnummer.