Back to All Events

BESÖK & GUIDNING I KLINTA TRÄDGÅRD

Namnet Klinta Kryddor & Grönt söder om Höör, klingar bekant i mångas öron. Sedan oktober 2015 har Julia Andersson och Peter Korn med familj, tagit över och gör platsen till sin, under namnet Klinta Trädgård. Tomten är på 10 000 m2 och en gedigen grund lades av de förra ägarna Palm. Centralt i trädgården är växthuset på 600 m2, med tre mindre växthus inuti. Runt om planeras ett soldränkt torg, den nedsänkta trädgården, köksträdgård, fuktpartier, woodland, musikrummen och rabatter av olika slag. Allt detta är fortfarande i planeringsstadiet (vintern 2015-16), men trädgården var fin redan när Peter och Julia tog över, så oavsett hur långt arbetet framskridit med de nya planerna, har den många kvaliteter att visa upp.

Efter en inledande guidning, ca 30 minuter, får ni fritt strosa runt i trädgården. Ta gärna med egen fikakorg, det finns många sittplatser runt om i trädgården. Läs mer på klintatradgard.se Välkomna!

 

När: Söndag 4 september, kl. 14.00-15.30. 

Plats: Snogeröd Klinta 660, ca en mil söder om Höör, längs väg 23.

Pris: Gratis för medlemmar. Övriga 50 kr.

Anmälan mm: Anmäl dig senast 7 dagar före utflyktsdagen. Ange om du har bil och kan tänka dig att ta med andra medlemmar eller om du behöver skjuts. Vi försöker att organisera så att alla får möjlighet att besöka trädgården

Inget maxantal, alla får plats. Skicka intresseanmälan till anmalan@slottstradgarden.se med namn och telefonnummer