Back to All Events

FÖRELÄSNING AV LENA DRAMEUS-ÅBERG OCH KJELL ÅBERG

Fjärde generationens trädgårdsmästare på Åbergs Trädgård norr om Ystad, som under årens lopp utvecklat trädgården till en oas för alla trädgårdsälskare. Bland annat nns här Sveriges största sortiment av sommar- blommor och grönsaksplantor som egenhändigt odlats fram utan kemikalier, visningsträdgårdar och det erbjuds kurser och föreläsningar.

Åbergs önskar att odling skall vara tillgänglig för alla. Den skall vara experimentell och man skall låta idéerna öda fritt utan att det blir för pretentiöst, därav boken ”gröna sidan upp” som kom ut för några år sedan, där humor kombineras med odling. Lena håller på att skriva en ny bok vars innehåll hon kommer att berätta om. Intressant lokal historik kommer också att ingå i föreläsningen då Lena och Kjell var några av de drivande krafterna i att få projektet Slottsträdgården gå från idé till verklighet.

När: Lördag den 14 oktober, kl 11.00
Plats: Växthuset i plantskolan.
Pris: 50 kronor för medlemmar. Övriga 100 kr och i mån av plats. Max 30 personer. Fika ingår. Anmälan: Anmälan och betalning senast den 1 oktober. Anmälan skickas till anmalan@slottstradgarden.se med namn och telefonnummer. Betalning sätts in på postgiro 80 92 88 – 4.

Earlier Event: October 8
PLANTBYTARDAG/PLANTFÖRSÄLJNING
Later Event: October 19
ITALIENKVÄLL